Machines

De nieuwe Hitachi ZX225USLC-5 draait lekker die nieuwe Hitachi vind Joël Dekker, die recent deze nieuwe Hitachi in ontvangst nam.
Deze nieuwe kraan was laatst ook al te zien in onze stant op de Contacta in Goes.
Na de Contacta is hij door Pladdet bedrijfsklaar gemaakt en recent afgeleverd.

De Hitachi ZX225USLC-5 is een populaire “binnendraaier” van Hitachi. Met name voor de specifieke werkzaamheden waar ons bedrijf in gespecialiseerd is. Wij zijn namelijk “palenkrakerspecialist’ en bij het werken tussen de heipalen in een bouwput is de korte draaicirkel een enorm voordeel.

De nieuwe Hitachi is voorzien van een Trimble GPS systeem, wat wij gebruiken om de juiste hoogte van de heipaal te bepalen, maar wordt uiteraard tevens gebruikt bij de graafwerkzaamheden. De machine werd door Pladdet voorzien van een Groeneveld centraal vetsmeersysteem, extra treeplanken, een gereedschapskist in de onderwagen, een parallelruitenwisser op de voorruit, LED werkverlichting en als blikvanger een RVS uitlaat. Pladdet leverde tevens een nieuwe palenkraker volgens het uitgekiende concept, geschikt voor palen met een maximale afmeting van 42 cm.

En als de Hitachi ZX225USLC-5 een maatje te groot is, kochten wij tevens een Hitachi ZX10U-2 minigraafmachine. Deze kleinste minigraafmachine van Hitachi wordt eveneens bij het palenkraken ingezet. De puinresten die tijdens het kraken ontstaan worden met deze Hitachi ZX10U opgeruimd met een speciale semipuinbak. Uiteraard wordt deze machine waar nodig ook bij diverse graafwerken ingezet.